дом Общество Измама?! Мъж се представя за диабетик, събира пари за лечение

Измама?! Мъж се представя за диабетик, събира пари за лечение

0
ДЯЛ

Мъж, представящ се за диабетик, събира пари за лечение в Шумен, сигнализираха читатели на 24shumen.com. Хората се трогват от тъжната му съдба, а мисълта колко много неща „не се плащат“ от родното здравеопазване, допринася за щедростта им по празниците.

Те сигнализират, че мъжът обикаля Шумен от близо месец, а преди дни е започнал да звъни и по домовете в квартал „Тракия”.
Въпросният мъж твърди, че е инсулинозависим и му е нужна инсулинова помпа, която струва 10 000 лева, а консумативите за нея – 1 500 лева – суми, с които не разполагал. Проверка на 24shumen.com установи, че същата схема е прилагал в още няколко града, сред които и Пазарджик. Там „болният“ се представя с друга фамилия и различна възраст, но събира пари със същата диагноза и претекст. Освен това, сметката, която е изписана на зова му за помощ, не е дарителска, а разплащателна.


Справка в Здравната каса показа, че от 2016 година общественото здравеопазване заплаща и инсулиновите помпи, както и консумативите за тях, т.е. в случая на Пламен може би става въпрос за за измама.
Апелираме към своите читатели да бъдат бдителни, когато става дума за дарения и да изискват необходими документи, преди да проявят щедрост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрез 2018-та: Минипарк и спортна площадка ще радват новопазарци
Следваща статияЗадържаха 41-годишен рецидивист, насилил сексуално тийнейджърка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here