дом Политика Изключване от БСП тегне над 9 кандидати за съветници

Изключване от БСП тегне над 9 кандидати за съветници

0
ДЯЛ

9 кандидати за общински съветници най-вероятно може да бъдат изключени от БСП, тъй като са включени в листа на друга партия и така са нарушили партийния устав.
На прицел са кандидатите, издигнати от ПП „Български социалдемократи“ и още три партии, които регистрираха бившия кмет Красимир Костов за кандидат – кмет на Шумен.
Текст от устава ни го позволява, тъй като те на практика ще работят срещу партията, заяви за 24shumen.com член на ръководството на БСП Шумен.
„На пленум снощи беше взето решение Красимир Костов и д-р Янко Димов да бъдат изключени, тъй като с действията си работят срещу БСП. Двамата са членове на Общинския съвет на БСП и решението е правилно. А за останалите, по устав, трябва да бъде взето решение от основните партийни организации“, обясни нашият източник.
Според него недоразумението идвало от пълномощно, издадено на партия „Български социалдемократи“, в случая мандатоносителят за регистрацията в ОИК.
„Не съм изключен, но беше направен опит за мен и още 15 социалисти. Искаха да се саморазправят с най-авторитетните имена в БСП, сред които бившият кмет инж. Максим Иванов и хирургът д-р Янко Димов“, заяви Красимир Костов. По думите му номерът не минал в духа на арията на водопроводчика „Не си познал“.
Той бе категоричен, че не е нарушил устава, при положение , че има подписано политическо споразумение между БСП и „Български социалдемократи“. Според него социалдемократическата формация вече е с нов лидер Румен Русев, а предишният е изключен заради финансови злоупотреби. След като има документ , одобрен и утвърден от партийната конференция за сътрудничество, когато се кандидатирах, не нарушавам това решение, обясни той. Споразумението било подписано от лидера на БСП Шумен Веселин Пенчев.
Според Костов самият Пенчев разполагал с фалшиво и невалидно вече пълномощно на името на сваления председател на социалдемократите. „Пенчев е юрист, как го е допуснал нямам представа“, анализира Костов скандалната ситуация. А той като кандидат-кмет е ползвал именно правата по въпросното политическо споразумение.
Запознати твърдят, че ако все пак бившият кмет и д-р Янко Димов бъдат изключени, те ще обжалват решението пред Общопартийна контролна комисия в централата на БСП в столицата.
С усмивка бившият инж. Максим Иванов прие вероятността да бъде изключен. „Въобще не ме притеснява. Истинската листа на БСП е от социалдемократи“, сподели той пред 24shumen.com.
„Аз, както и Краси Костов си оставаме кметовете на БСП. Снимките ни висят в Общината“, отбеляза той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКитарист от Шумен с концерт в родния си град
Следваща статияДвама младежи от село Гусла загинаха при катастрофа с мотор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here