дом Общество Извънредната сесия на Общински съвет-Шумен приключи преди да започне

Извънредната сесия на Общински съвет-Шумен приключи преди да започне

0
ДЯЛ

Прекратиха извънредната сесия на Общинския съвет в Шумен преди да започне. Против заседанието гласуваха 16 съветници, „въздържал се“ бяха 7, а „за“ 6.
Извънредната сбирка на местния парламент бе свикана във връзка с лошото финансово състояние на ВиК-Шумен. На заседанието днес управителят на водното дружество не присъства. Това породи дебати в залата. Съветникът от ВМРО Деан Станчев предложи сесията да бъде прекратена, защото на практика няма кой да отговори на поставените от съветниците въпроси.
В писмена форма от ВиК са внесли отговори по всички точки от дневния ред на сесията. Това обаче не удовлетвори съветниците.
„Общината има 23% от дяловете в дружеството. Редно е управителят да дойде в сесийна зала, защото гражданите трябва да получат информация за реалното състояние на дружеството. Той трябва да представи пред нас и оздравителен план за стабилизиране на ВиК“, категоричен бе Пламен Петков.
„Присъствието на временния управител Илиян Илиев бе наложително днес. В крайно сметка дружеството е декапитализирано, няма какво да се заблуждаваме. Той е длъжен да даде конкретни отговори и решения не само за Шумен, но и за останалите девет общини в областта“, заяви Иван Йонков.
По време на дебата стана ясно, че Илиян Илиев е изразил готовност всеки месец да отговаря на въпроси, поставени от кметовете на общините в Шуменско. Част от съветниците обаче определиха подобен вид комуникация като абсурдна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинските съветници от групата „За Шумен“ няма да участват в днешната сесия
Следваща статияСпипаха двама мъже с незаконни цигари и тютюн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here