дом Криминале Избягалият от ареста се е предал в Прокуратурата в Монтана

Избягалият от ареста се е предал в Прокуратурата в Монтана

0
ДЯЛ

Избягалият на 26 юни от Трето районно управление в Пловдив арестант се предаде в Прокуратурата и бе задържан от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив за срок от 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
Днес, 28.06.2018 г., поради бягство и укриване на задържания за разпространение на наркотични вещества 25-годишен мъж, извършено в рамките на 24-часовото му задържане по реда на ЗМВР, той бе привлечен от наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив към наказателна отговорност задочно /в негово отсъствие/ по реда на чл. 206, вр. чл. 269, ал.3, т. 2 от НПК, с участието на служебен защитник.
Повдигнатото му обвинение е за държане, без надлежно разрешително, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нето тегло над 193 грама – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.
След повдигане на обвинението, наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив е постановил обвиняемият да бъде задържан за срок от 72-часа, считано от момента на задържането му на територията на страната.
Срещу него се води и досъдебно производство за бягството му от ареста /престъпление по чл. 297, ал.1 от НК, което се наблюдава от РП – Пловдив, по което обвиняемият е бил обявен за общодържавно издирване.
Същевременно, посредством адвокат, издирваният е заявил, че ще се предаде в Прокуратурата. Предприети са били необходимите действия, като днес, в ранния следобед, обвиняемият се е предал в Окръжна прокуратура – Монтана, придружен от своя защитник, и понастоящем се намира в следствения арест в гр. Монтана, в изпълнение на постановеното от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив задържане за срок от 72 часа.
Предстои привеждането му в следствения арест в гр. Пловдив, което ще бъде извършено от органите на ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието.
Снимка: ОД на МВР – Пловдив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Никола Козлево отдава на търг брането на 222 орехови дървета
Следваща статияБрането на билки в района на Велики Преслав – само с разрешително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here