дом Общество Избраха Цацаров за шеф на КПКОНПИ, подава оставка като главен прокурор

Избраха Цацаров за шеф на КПКОНПИ, подава оставка като главен прокурор

0
ДЯЛ

Със 165 „за“, 30 – „против“, а 3-ма „въздържал се“ депутатите избраха Сотир Цацаров за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Предстои днес до края на деня той да подаде оставка като главен прокурор. По закон Цацаров ще довърши мандата на предишния председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев.
Цацаров уточни пред медиите, че няма срок, в който президентът трябва да подпише освобождаването му, но поясни, че може би цялата процедура няма да е толкова бавна, защото е просто оставка.
„В момента, в който е налице указ на президента, с който съм освободен, няма каквато и да е пречка Иван Гешев да встъпи в длъжност главен прокурор“, каза още Цацаров.
Другият кандидат за председател на Комисията беше представителят на Парламентарната група на „Воля – Българските родолюбци“ Симеон Найденов. За него гласуваха 12 народни представители, „против“ – 42 и „136 „въздържал се“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредлагат д-р Христо Христов за заслужил лекар за 2019 година
Следваща статия„Автомагистрали-Черно море“ АД ще добива варовици от находище „Хитрино-4“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here