дом Общество Изборният ден в област Шумен започна нормално

Изборният ден в област Шумен започна нормално

0
ДЯЛ

Изборният ден в област Шумен започна в спокойна обстановка. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7.00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Не са регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите. Към момента няма информация и данни за прояви, които била застрашили нормалното протичане на изборите.
Всички изборни секции в Област Шумен работят и са отворени. Изборният ден започна без проблеми. Всички секции са отворени без забавяне и при необходимия кворум на членовете, информираха от РИК.
За реда, сигурността и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 370 служители. На разположение в ОДМВР – Шумен са мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. Те ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
„Български документи за самоличност“ към ОДМВР – Шумен ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Служители ще окажат съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбираме представителите на България в Европейския парламент
Следваща статияСлънчево с максимална температура до 30 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here