дом Политика Ива Митева е новият председател на Народното събрание

Ива Митева е новият председател на Народното събрание

0
ДЯЛ

160 народни представители гласуваха „за“ постът на председател на 45-ото Народно събрание да заеме Ива Митева, избрана за депутат от „Има такъв народ“.
Бившият председател Цвета Караянчева бе подкрепена от 74 депутати от парламентарната група на ГЕРБ.
Изборът стана след скандали и тежки думи, които си размениха от трибуната представители на парламентарно представените партии.
Кандидатура на Цвета Караянчева бе представена от Десислава Атанасова. Тя бе посрещната с аплодисменти от едната част на залата и с освирквания от другата.
Тошко Йорданов направи предложението на „Има такъв народ“. Те предложиха Ива Митева Йорданова-Рупчева за председател на парламента. Съпредседателят на ИТН не пропусна да докачи ГЕРБ, намеквайки колко по-добра е биографията на неговата колежка от тази на Атанасова.
Остро изказване направи съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов. Той се опита да унижи ГЕРБ, настоявайки, че е време Караянчева да се върне в Кърджали.
От ГЕРБ реагираха остро и настояха от парламентарната трибуна да не се позволява обиди на „мутри“.
Ива Митева е родена на 25 октомври 1972 година в Разград. Тя е юрист по образование.
Заседанието продължи с избор на зам.-председатели на парламента.
Цвета Караянчева от ГЕРБ, Мукаддес Налбант от ДПС, Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън“, Атанас Атанасов от ДСБ и Кристиян Вигенин от БСП са новите зам.-председатели.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа първи път в региона: В Хирургична болница „Папуров“ поставиха колянна става от ново поколение – подвижен инсерт
Следваща статияЖителите на Върбяне с поредна нова придобивка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here