дом Общество Иван Иванов: Разследват полицията в Шумен за изисканата партийна документация на БСП

Иван Иванов: Разследват полицията в Шумен за изисканата партийна документация на БСП

0
ДЯЛ

Инспекторатът на МВР извършва проверка относно изискваната партийна документация от заседания на Общинския съвет на БСП, съобщи депутатът Иван Иванов.
„Получих писмо с информация от главния прокурор, че инициативата за проверка на тези документи не е на Районна прокуратура, а на Икономическа полиция при ОД на МВР – Шумен“,уточни народният представител.
Той визира разпореждане на зам.-директора на ОД на МВР Тодор Енчев Икономическа полиция да извърши проверка. Във връзка със случая министърът на вътрешните работи е разпоредил разследване на цялостната дейност на Областната дирекция в Шумен.
„В отговор на мой зададен парламентарен въпрос лично към министъра, ще разбера какви са резултатите от проверката“, обясни Иванов.
Прокуратурата вече е установила, че документите са искани от Икономическа полиция Шумен. Главният прокурор съобщил в становището до депутата, че Районна прокуратура не е проявила инициатива около събирането на документацията.
„Ако резултатите от проверката не ни удовлетворят, лично аз ще искам да има наказани длъжностни лица. Прецедент в България е полиция да изисква протоколи от партийни заседания в продължение на една година, списъци с присъствалите, отделно списъци на партийната маса на БСП“, посочи депутатът. Както и изземването на информация за това, кои ще бъдат включени в депутатските листи.
От писмото на главния прокурор народният представител разбрал, че казусът е „свързан с изпълнение на политическа поръчка“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочнете работа в Германия тази пролет и вземете бонус до 350 Евро!
Следваща статияС математическо шоу отбелязват Деня на числото Пи в СУ „Панайот Волов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here