дом Общество Иван Иванов: Както е тръгнало някоя местна Гинка може да изкупи и...

Иван Иванов: Както е тръгнало някоя местна Гинка може да изкупи и Енерго-Про в Североизточна България

0
ДЯЛ

500 подписа са събрани в Шумен по време на националната кампания на БСП за спиране на сделката за продажба на активи на ЧЕЗ на частна фирма. За започване на мащабната национална подписка име решение на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи депутатът от БСП Иван Иванов.
За спирането на скандалната сделка вече се събира подписка освен в областния център, в Нови пазар, Велики Преслав и Каспичан.
Целта на инициативата е управляващите да разберат необходимостта от анулирането на продажбата между фирмата на Гинка Върбакова и държавната чешка компания. Дебело искам да подчертая това, каза още народният представител. И основно да се сондира общественото мнение по регионите в страната.
Иванов се позова на данни от социологическо проучване, че 72 % от българските граждани считат сделката като неизгодна за държавата.
Той изрази опасения, че както е тръгнало може електроразпределителното дружество за Североизточна България да бъде продадено на някоя местна Гинка.
Според депутата държавата има лостове да се намеси, за да спре продажбата като опасна за националната сигурност.
Две алтернативи имало в случая – държавата да прекрати сделката или да стане мажоритарен собственик на дружеството.
Не бил приемлив вариантъ държавата да става съучастник в това „почти криминално деяние“, използвайки Гинка Върбакова като посредник между чешката държава и българската държава.
За БСП купувачът на практика е нелегитимен за енергийния пазар. Излиза отникъде с неясен произход на средствата.
Социалистите ще изчакат проверките на НАП и ДАНС да приключат. И очакват правителството да започне преговори с чешката държава, защото до момента такива не били провеждани изобщо.
Националната подписка, която ще продължи до края на тази седмица, ще бъде внесена в Министерски съвет, обяви депутатът. Той обясни, че ако правителството не обърне внимание на общественото мнение може да се стигне и до оставка.
По думите на депутата заради теглените заеми от купувача ще бъде повишена цената на електричеството за населението в Югозападна България, около 3 млн. потребители.
Казусът ЧЕЗ е част от антисоциална и античовешка политика, която не е нито синя нито червена, заяви общинският съветник и бивш зам.кмет на Шумен инж. Иван Йонков. Той не вярва на изявлението на председателя на КВР Иван Иванов, че реализирането на сделката няма да повлияе върху цената на тока. „Няма как теглените заеми да не се калкулират и да не се отразят върху цената на продукта“, отсече той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНеобезопасени цистерни продължават да се движат! Възможно ли е „Хитрино 2“
Следваща статия17 сигнала за произшествия: Горяха покрив на къща, комини и контейнери, наводниха се мазета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here