дом Общество Иван Гешев: Приоритет на прокуратурата е справяне с битовата престъпност и корупцията...

Иван Гешев: Приоритет на прокуратурата е справяне с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Приоритет на прокуратурата е да се справи с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Това заяви при посещението си във Велики Преслав главният прокурор Иван Гешев. Той бе в старопрестолния град по повод провеждаща се във Велики Преслав,Смядово и Върбица специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм.
Във Велики Преслав Иван Гешев посети първо църквата „Св. Арахангел Михаил“. После за кратко бе в Съдебната палата в старопрестолния град.

Главният прокурор бе придружен от заместник- главнит секретар на МВР Стоян Темелакиев, директора на Областната дирекция на МВР-Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжния прокурор Маргарита Георгиева.
„Законът важи в пълна сила за всички граждани на страната без значение от социалното им положение. Правото на един човек приключва там, където е навлязъл в правата на друг човек“, категоричен бе Иван Гешев и припомни, че благодарение на ефективните действия на прокуратура и полиция с 93% са намалели телефонните измами, 20% е спадът при кражбите и грабежите.
Попитан за искането на протестиращите да подаде оставка, Иван Гешев бе лаконичен, че няма да коментира политически теми. „Прокуратурата си върши работата и не се занимава с политика. Всеки има право да протестира и да има искания. Нашата работа е да се борим с престъпността и корупцията“, категоричен бе Гешев и попита кога в държавата е имало арестувани и разследвани министри, заместник-министри и кметове.
„Не може да говориш за върховенство на закона и да нарушаваш правилата и законите. Не може. Правата са за всички. България не е само жълтите павета в София. В България под права на човека се разбира правата на нарушителя, на обвиняемия, на подсъдимия. Нека високоплатените адвокати, които се упражняват на гърба на прокуратурата и защитават лица, пребили и ограбили възрастни, бедни хора, нека тези адвокати отидат при обикновените хора в малките населени места и се ангажират да ги защитават. Тогава ще им повярвам“, заяви още главният прокурор и добави, че към всички сигнали прокуратурата подхожда по един и същи и прилага еднакви стандарти.
„За българската прокуратура няма недосегаеми хора. Няма да се оправим, ако има двойни стандарти. Това е целта на прокуратурата – да покаже, че няма двойни стандарти и няма недосегаеми. Българските граждани искат повече справедливост и справяне с битовата престъпност. Корупцията по високите етажи на властта е наш постоянен приоритет“, заключи Иван Гешев.

По-късно официалните лица отпътуваха за Смядово, където бяха посрещнати от кмета на общината Иванка Петрова. При срещата си с нея главният прокурор се поинтересува от взаимодействието между местната власт и правоохранителните органи както и за ефекта от изграденото видеонаблюдение и ползите от контрола с камерите за противодействие на битовата престъпност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен отново ще бъде домакин на най-голямото състезание по спортно ориентиране
Следваща статияКомпанията „Сивен“ дари предпазни костюми на шуменската болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here