дом Общество Зрелостниците от Езиковата в Шумен с най-висок успех на матурата по български...

Зрелостниците от Езиковата в Шумен с най-висок успех на матурата по български език и литература

0
ДЯЛ

Зрелостниците от ПЕГ „Никола Вапцаров“ са постигнали най-висок среден успех на тазгодишната матура по български език и литература в област Шумен.
3.98 е общата средна оценка на дванадесетокласниците в областта по български език и литература.
Това показват данните за резултатите от държавните зрелостни изпити публикувани на страницата на Регионалното управление на образованието.
Със среден успех от 4.86 първи са дванадесетокласниците от Езиковата гимназия. На второ място с 4.80 са младежите от ПМГ „Нанчо Попович“. Припомняме, че през предходните две години Математическата бе първа по резултат от матурата по български език и литература.
Трети в класацията са зрелостниците от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен със средна оценка от 4.75. Възпитаниците на СУ „Йоан Екзарх Български“ са постигнали среден успех – 4.28.
Най-нисък е средната оценка от матурата по български език и литература на зрелостниците от Професионалната гимназия по селско стопанство в Нови пазар – 2.65. Малко по висок резултат имат връстниците им от Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав – 2.92.
Традиционно значително по-високи са средните оценки от втората задължителна матура по избираем предмет. Най-високият резултат 5.67 е постигнат във философския цикъл от ПТГ „Симеон Велики“ във Велики Преслав. Трябва да уточним обаче, че този изпит е положен само от един дванадесетокласник. Същата е и ситуацията с ПГССХТ в Шумен, където отново един дванадесетокласник се е явил на изпит по английски език и е постигнал оценка от 5.64.
Най-високи средни оценки в Шумен от изпита по английски са изкарали зрелостниците от СУ „Сава Доброплодни“ – 5.45, ПМГ „Нанчо Попович“ -5.42, ПЕГ „Никола Вапцаров“ – 5.37 и СУ „Йоан Екзарх Български“ – 5.15.
Средната обща оценка от изпита по математика постигната от зрелостниците в Шуменско е 4.66, като на тази матура са се явили 43 младежи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария спря временно водоподаването на две улици в Нови пазар
Следваща статияНапушен русенец зад волана преспа в ареста на Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here