дом Общество Зрелостниците и седмокласниците – на матура по БЕЛ

Зрелостниците и седмокласниците – на матура по БЕЛ

0
ДЯЛ

В 8.00 тази сутрин започна матурата за дванадесетокласниците. Над 55 000 ученици трябва да покажат знанията си днес.
Матурата по български език и литература за дванайсетокласниците, както всяка година, беше генерирана в 5 сутринта в Министерството на образованието.
От над 11 милиона възможности беше изтеглен изпитният вариант. Темата за писане е номер 24, предаде БНТ.
Дванадесетокласниците трябва задължително да носят: черно пишещ химикал, документ за самоличност, служебната си бележка за допускане до изпит.
10 100 квестори ще следят за реда в 4 276 учебни стаи. Видеонаблюдение ще има в 515 от училищата.
За втора година матурата по български език и литература е разделена на три модула. Идеята е да не се получава информация отвън. Първият модул е един час и е от 30 въпроса със затворени отговори, вторият също е един час и е от 10 въпроса с отворени отговори. Докато работи по тях, ученикът не може да излиза от залата, но може да излезе между модулите. Третият модул е от два часа като се пише интепретативно съчинение или есе. Тук може да се излиза от стаята час и половина след началото на модула, защото е преценено, че тема не може да се издиктува.
Изпитът за седмокласниците по БЕЛ започва в 10.00 часа и на него се очаква да се явят 57 129 седмокласници в страната. В 8.50 часа в МОН бе изтеглен изпитен вариант 2 (от 3 възможни). Националното външно оценяване по български език и литература в седми клас е в два модула. Продължителността на първия модул от изпита е 60 минути, а на втория – за написването на преразказа, е 90 минути.
На 23 май ще се състои вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас и националното външно оценяване по математика в седми клас.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменският университет отбелязва своя патронен празник
Следваща статияДПС спечели кметските избори в село Маломир, ГЕРБ – в Миланово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here