дом Спорт „Зора“ срещу „Златна Добруджа“ в Престиж Мача на звездите в Шумен

„Зора“ срещу „Златна Добруджа“ в Престиж Мача на звездите в Шумен

0
ДЯЛ

17-годишен шуменец от „Черно море-Тича“ сменя Лилов, „заканва“ се на баща си

Отборите на „Зора“ и „Златна Добруджа“ ще застанат един срещу друг в 16-ото издание на Престиж Maч на звездите, което е организирано от „СпортЛаб“ ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Съставите няма да отговарят напълно на първоначално обявените, заради неочаквани контузии.
На мястото на отпадналия Иван Лилов влиза 17-годишен шуменец. Голямата надежда Мартин Йорданов от „Черно море-Тича“ ще влезе в отбора на „Златна Добруджа“ и ще дебютира в Престиж Мача на звездите.
Младокът ще може да играе за пръв път срещу баща си Илиан Йорданов – Пилето, който ще защитава цветовете на тима на „Фикосота“. Мартин бил изключително щастлив от поканата на организаторите и дори се заканил пред съотборниците си, че ще покаже на терена в неделя, някои новиости на татко си.
По религиозни причини отпадна центърът на Рилски спортист Малик Диме. Сенегалецът е ревностен мюсюлманин и спазва пост, който не му позволява да се храни и пие през деня, нито да пътува. Съотборникът му Джейлан Дженкинс пък е контузен и също ще освободи мястото си в състава на ЗОРА. Вместо двамата на терена ще се появят други играчи, непопаднали във вота на феновете.
В неделя, 21.4. ще бъдат обявени и играчите, които ще участват в конкусите Тройки Троя, Споко Умения и Хипер Забивки. Очертават се интересни състезания, обяви бившият играч на Черно море Саша Топчов, чиито „Стар Баскет Камп“ ще отговарят за организацията на тези напревари. Победителите в тях и зрители от публиката ще получат награди от „Мегатайм“- модни часовници с марката G-SHOCK.
Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на „EasyPay“ или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101. Днес е крайният срок, в който цените на пропуските са 10 лева. Утре и в неделя, непосредствено преди мача ,цената на билетите се увеличава от полунощ на 19-ти срещу 20-ти април с 20% и те ще се проават за 12 лев. Билети ще има и на касите на залата в деня на Мача.
Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол, което през тази година се очертава като рекордно по продължителност, ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията „Фикосота“. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига.
Mоже да гледате прякото предаване в канала на Баскетбол ТВ и в сайта на официалния партньор на Престиж Мача на звездите – sportal.bg. Телевизионен партньор на Престиж Мача на звездите е БНТ, която ще излъчи на живо двубоя.
Повече подробности има на фейсбук страницата на Престиж Мача на звездите – www.facebook.com/BulgarianAllStarGame/
Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОще седем души с увреждания започват работа в кметствата по селата
Следваща статияИзлиза класирането за детските градини в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here