дом Общество Здравното министерство: Домашните любимци могат да бъдат разхождани в паркове и градинки

Здравното министерство: Домашните любимци могат да бъдат разхождани в паркове и градинки

0
ДЯЛ

Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената днес заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепидемични мерки, които влизат в сила от 00.00 на 21 март, че домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки. Не трябва обаче да се предизвикват струпвания на граждани, като за целта следва да се спазва дистанция от минимум един метър между собствениците на домашните животни.
При спешни случаи домашните животни следва да бъдат консултирани с ветеринар. Когато се касае за рутинни прегледи, последните трябва да бъдат отложени. Неотложни ветеринарни прегледи могат да се извършват в предварително уговорен с кабинета/клиниката час и при създаден ред, недопускащ струпване на хора. Специалистите и помощният персонал следва да използват лични предпазни средства (ръкавици и маски).
Снимка: Архивна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрижа за възрастните с гореща линия и в община Нови пазар
Следваща статияСлънчева събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here