дом Общество За 7 месеца: Подадени са 111 сигнала за домашно насилие

За 7 месеца: Подадени са 111 сигнала за домашно насилие

0
ДЯЛ

На 7 484 сигнала са реагирали полицейските служители от Охранителна полиция през първите шест месеца на годината. Това сочат данните от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
1 664 от тях са били за нарушения на обществения ред, 374 за нарушение на нощната тишина, за нарушение на общинските наредби – 189. В 573 от случаите сигналите са били за извършени престъпления, както и на други по вид – 4 289. От началото на годината до края на юли полицейските служители са реагирали на 111 сигнала за домашно насилие.
Успоредно с това сформираните екипи, осъществяващи патрулно-постова дейност са реагирали на 284 сигнала по СОД.
Полицейски служители от областната дирекция са оказали съдействие в 13 116 случаи , 59 на органите на съдебната власт, 1560 на юридически и физически лица, оказаното съдействие на държавни и обществени органи е било в 1 516 случаи, на жертви на домашно насилие – 119.
Охранителният състав активно е участвал в противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.
През първото шестмесечие на 2017 г. служителите са извършили извършиха 6829 проверки на пътни превозни средства. По време на проверките са установени пет моторни превозни средства, които били обявени за издирване.
Извършени са 32 913 проверки за установяване на самоличност, като при тях са били издирени 8 лица, обявени за издирване.
През първото шестмесечие на 2017 г. служителите, осъществяващи ППД на територията на ОД на МВР – Шумен са задържали 181 лица, 4 от които обявени за издирване.
Принудително доведени в РУ – 27 лица, като 5 от тях, в изпълнение на НПК, а 22 от тях във връзка с факта, че са обявени за издирване.
Униформените служители са съставили общо1 313 акта за установени административни нарушения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината ще ремонтира най-критичните участъци след ИСПА
Следваща статияСлед бурята: Разминахме се само с кал по улиците и счупени клони

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here