дом Криминале За 24 часа: 12 сигнала за произшествия вдигнаха на крак пожарникарите

За 24 часа: 12 сигнала за произшествия вдигнаха на крак пожарникарите

0
ДЯЛ

12 са получените сигнали за произшествия през последните 24 часа.
Погасени са пожари до язовира на село Черна, в сухи треви в село Струйно, в село Хан Крум, в „Под Манастира“ в Шумен, в комин на блок на ул.“Владайско въстание“ в Шумен, в сухи треви село Крива река, в храсти на ул.“Ген. Радецки“ в Шумен, в контейнер за смет в Нови пазар . За гасенето им са ползвани 6 тона вода и са без материални загуби.
В 15:05 часа бил приет сигнал за пожар в кошерни пчелини в село Хан Крум, местността „Селските лозя“. Към селото бил насочен противопожарен екип от РСПБЗН- Велики Преслав. Пламъците били погасени с помощта на 5 тона вода. Изяснено било, че пожарът тръгнал след като мъж от селото запалил отпадъци в двора си. Пламъците се прехвърлили към пчелните кошери на 48-годишен мъж. Унищожени са три пчелни кошера, пчеларски инвентар, рамки и магазини. Спасени са 37 пчелни кошери, два декара смесена гора и два декара овощна градина. Пожарът бил погасен с 5 тона вода. На помощ в гасенето дошъл екип от противопожарната служба в Шумен, тъй като пламъците били на площ от около 5 000 кв. м.
На 4 март в 18:22 часа било получено съобщение за пожар в жилище на ул. “Любен Каравелов“ в град Велики Преслав. Към адреса бил насочен екип. На място било установено, че на адреса се е запалила газова бутилка след неизправност във вентила й. Подпалила се е покъщнина в санитарен възел. В пожара са опушени 20 кв. м. стени, унищожен е вентила. Пожарът бил загасен с 300 л. вода.
В 14:37 часа на 4 март бил приет сигнал за пожар в бус Пежо „Боксер“ в с търговищка регистрация в село Маломир. Към адреса бил насочен екип на участъка на пожарната във Върбица. При пристигане на място огнеборците заварили буса обгърнат в пламъци. Пожарът, предизвикан от самозапалване бил погасен с 1500 л. вода.
На 4 март в 15:32 часа било получено съобщение за пожар в навес на покрив на ул. “Дружба“ в село Ловец. Към адреса бил насочен противопожарен екип. На място било установено, че гори навес на покрив. Унищожени са около 30 кв. м. покривна конструкция. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън били погасени с 2 тона вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгнеборци гасиха пламнали сухи треви и контейнери за смет
Следваща статияПростотия: Съсед подпали чужда тераса с хвърлена от горен етаж незагасена цигара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here