дом Общество За 11 месеца на пътя: 21 520 бързащи, рекордьорите с „газ до...

За 11 месеца на пътя: 21 520 бързащи, рекордьорите с „газ до дупка“ – 8

0
ДЯЛ

21 520 са установените нарушения на скоростните режими на територията на ОДМВР- Шумен от началото на годината до края на месец ноември. Най-много са водачите превишили скоростта с до 30 км/ час над максимално допустимата- 17 798. С над 50 км/ час над максимално позволената са засечени и санкционирани 377 водачи. 2 473 от нарушителите са шофирали със скорост между 31 и 40 километра в час над максимално разрешената, а 872 са „отпуснали крак на газта“ и са се движили между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата.
В момента на територията на ОДМВР- Шумен продължава операция по контрол на пътното движение с превантивна цел. На места, с концентрация на пътнотранспортни произшествия е предвидено засилено полицейско присъствие.
Оказва се, че и през 2019 година скоростта, която се избира от голяма част от водачите за движение се оказва неподходяща. Настъпват пътни произшествия, като значителна част от тя са тежки. От началото на годината до края на месец ноември тежките катастрофи са с 42 повече от същия отчетен период на миналата година, а ранените участници са с 61 повече. Отчита се увеличение на общият брой пътнотранспортни произшествия – 124 повече в сравнение с 2018 година.
През тази година е съставен акт на водач, който управлявал лек автомобил „Ауди“ А 4 с 133 км/ час при разрешена скорост 50 км/ час. Наложена му е глоба в размер на 1 000 лева и е лишен да управлява автомобил за срок от 3 месеца. През месец март в село Струйно е засечен водач на лек автомобил „Мерцедес“, който при ограничение на скоростта от 50 км/ час преминал с 128 км. Наложена му е глоба в размер на 950 лева, за три месеца е лишен от правото да управлява.
Извън населено място през тази година най-високата засечена скорост е 182 км/ час при ограничение от 90км/ час. Нарушението е установено на изхода на Шумен в посока 5-ти километър. На водача на БМВ е наложена глоба в размер на 1 000 лева. На същото място бил засечен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, който преминал със 175 км/ час, за което му е наложена глоба от 950 лева. Третият „рекорд“ е 156 км/ час при позволени 50 и е регистриран отново на този участък. С такава скорост са засечени двама водачи- на лек автомобил БМВ и на „Мерцедес“. Глобата, която предвижда законът и е наложена е 750 лева.
С най-тежка пътна аварийност до момента е месец юни. В шестия месец на 2019 година са регистрирани 23 тежки пътнотранспортни произшествия, по време на които са загинали четирима и са ранени 24 участници в движението.
През 2018 година най-тежкият месец е бил ноември с 14 тежки катастрофи, 6 загинали и 12 ранени. След изготвени анализи и правилна насоченост на работата на служителите на контрол на пътното движение са предприети мерки по линия на пътна безопасност. Проведените профилактични дейности дадоха резултат, в резултат на което не се отчита повторяемост на участъците от пътната и улична мрежа с повишена опасност за настъпване на тежки ПТП.
Въпреки благоприятните температури, нетипични за месец декември, от полицията призовават водачите да управляват като съобразяват поведението си като за зимни условия. Ниските температури в сутрешните часове са предпоставка за частични заледявания на пътя. Основно правило при движение през зимата е водачите да спазват ограниченията, въведени с пътни знаци, особено на тези с „Внимание! Хлъзгав път“ , „Заледяване“. Напомняме преди завой да отнемат газта, да преминават на по-ниска предавка, да не употребяват рязко спирачката и да държат здраво волана.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха открадната в Търговище кола след разклона за село Градище
Следваща статияПревръщат Зеленото училище в Младежки център

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here