дом Общество За първи път ШУ ще отбележи патронния си празник неприсъствено

За първи път ШУ ще отбележи патронния си празник неприсъствено

0
ДЯЛ

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще отбележи патронния си празник – 21 май неприсъствено. Причината е усложнената епидемична обстановка в страната и забраната за масови прояви. Това съобщиха от висшето учебно заведение.
В 10.00 часа ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и Шуменския университет, ректорското ръководство ще поднесе цветя на признателност пред паметника-свитък и ще бъде представен благослова из „Учително евангелие“ на епископ Константин Преславски.
Обръщение към студентите по повод патронния празник на ректора проф. Георги Колев е публикувано на страницата на университета:
Уважаеми студенти, преподаватели и служители,
На 21 май – Деня на Светите равноапостолни Константин и Елена, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чества Патронния си празник. Денят е повод да почетем святото дело на нашия патрон епископ Константин Преславски и неговия принос в просветлението на народа ни.
Усложнената епидемиологична обстановка и забраната за масови прояви, са причината тази година да празнуваме по различен начин. Животът и здравето на всеки член на академичната общност са най-важни, затова ще отпразнуваме 21 май неприсъствено.
Нека си пожелаем изпитанието да направи мислите ни по-смирени, действията ни по-смислени, а духа ни по-силен и извисен. Приветствам Ви за устойчивостта и адаптивността към промените, за всеотдайността и търпението да приобщавате към науката младите хора и да пазите пламъка в словото на първоучителя дори и в предизвикателствата на електронната среда.
Пожелавам Ви здраве и творчески успехи!

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамериха издирвания 83-годишен шуменец
Следваща статияНова крачка към държавните бензиностанции, гарантират възможно най-ниската цена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here