дом Общество За пример: Ученичка намери и върна портфейл с пари и документи

За пример: Ученичка намери и върна портфейл с пари и документи

0
ДЯЛ

Мъжки портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи бил намерен от 17-годишно момиче от Шумен, и предаден в полицията. Ученичката от СУ „Сава Доброплодни“ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти. Нямало лични документи на собственика на портфейла. Ученичката го предала веднага в полицейското управление. Собственикът бил издирен и поканен в полицията,за да му бъде върнат. Когато дошъл в районното управление разказал, че в първия момент, когато го потърсили по телефона се изненадал. 35-годишният Айдън Али не съобщил в полицията за загубената вещ, защото счел, че когато няма документ за самоличност вероятността да се намери била малко вероятна. Останал приятно изненадан, когато Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи. „За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този начин“, споделило пред полицейските служители 17-годишното момиче. В знак на благодарност Айдън Али й дал парична сума. В първия момент Магдалена отказала да приеме парите, но мъжът й разказал, че преди време неговият син намерил портфейл с пари и документи на мъж. Обяснил, че бил много щастлив когато го върнал, и собственикът му дал банкнота от пет лева. Доброто винаги се възнаграждава, не го забравяй, казал мъжът на момичето.
Ръководството на ОДМВР- Шумен поздравява Магадалена Христова за доблестната й постъпка и вярва, ще делото й ще послужи за пример.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама в ареста: 18-годишен – надрусан зад волана, друг – с чай за пушене в джоба
Следваща статияБАБХ: Хлябът, който ядем е качествен, без неразрешени добавки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here