дом Култура За поредна година с най-висок бал след 7 клас се влиза в...

За поредна година с най-висок бал след 7 клас се влиза в Математическата гимназия

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

За поредна година с най-висок бал след седми клас се влиза в ППМГ „Нанчо Попович“ в Шумен. Това показват данните от първото класиране, обявени от Регионалното управление на образованието в Шумен.
При максимален бал 500 класирането в Математическата гимназия се затваря с резултат 388.5 – балът на последния приет в паралелка „Математика и информатика с английски език“.
За трета поредна година в гимназията се влиза най-висок успех.
С най-нисък бал от 347.750 на второ място е паралелката „Изобразително изкуство с изучаване на английски език“ в СУ „Сава Доброплодни“. Тук 200 точки от бала се формират от изпита по изкуство.
На трето място в класацията е паралелката „Биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда с английски език“ отново в Математическата гимназия. Последният приет в нея е с бал 307.
С минимален бал от 203 паралелката „Икономика и мениджмънт“ в Професионалната гимназия по икономика оглавява класирането при професионалните училища. На второ място е паралелката „Банково дело“ също от Професионалната гимназия по икономика. Най-нискаят бал там е 174.
На трето място сред паралелките в професионалните гимназии е „Компютърна техника и технологии“ в ПГМЕТТ „Христо Ботев“. Последният приет в нея е с бал 173.
Седмокласниците приети на първо класиране в гимназиите в област Шумен са 1 259 при подадени 1 304 заявления. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в града.
До 16 юли кандидат-гимназистите трябва задължително да се явят в училищата, в които са приети. Да се запишат или да подадат заявление за участие във второ класиране, което ще бъде обявено на 18 юли.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПисмо от Норвегия получи приключенецът Венцислав Илиев
Следваща статияСобственик на къща за гости в Шуменско ще връща цялата субсидия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here