дом Общество За деца и ученици: Конкурс „Красива природа, красива наука“ очаква най-добрите зимни...

За деца и ученици: Конкурс „Красива природа, красива наука“ очаква най-добрите зимни снимки

0
ДЯЛ

Научно-образователен център STEAM обявява следващото издание на конкурса за най-добра снимка на природен обект или природно явление и неговото най-точно научно описание „Красива природа, красива наука“. Конкурсът се провежда със съдействието на Община Шумен. Настоящото издание на конкурса е насочено към деца и ученици. Срокът за изпращане на снимките е 31.03.2018 г.
За разлика от предишното издание на конкурса в сегашното възрастовите групи обхващат само деца и ученици:
1. Деца от детските градини заедно с техните родители
2. Ученици от 1-6 клас
III. Ученици 7-12 клас
То има за цел да се осъществи научно образование по неформален начин, при който естественото любопитство и възхита от красотата на природата мотивират развитието на любознателност, мотивация за учене и развитие у децата и учениците.
Посланието на конкурса е:
Зимата е годишният сезон, който създава у нас противоречиви настроения. От една страна зимата е свързана с много радост, снежна красота, положителни емоции със зимния спорт и уюта на планинските хижи.
От друга страна – мразовити дни, снежни виелици, пронизващ северен вятър, поледица.
Предлагаме на участниците в конкурса да отразят с художествени фотографии своите впечатления от зимните картини в града, полето и планината.
Предлагаме на учениците да съчетаят естетиката с научно обяснение на наблюдаваните и заснети зимни картини.
Особено важно е учениците да подчертаят особеностите и законите, на които се подчиняват отразените явления.
Така те ще имат възможност да приложат своите знания при разкриване на същността на природните явления, а също така ще придобият нови знания по един твърде интересен и приятен начин.
Безспорно, участието на учениците в конкурса ще окаже много положително въздействие при обучението им в училище и ще остави у тях незабравими впечатления и спомени.
Благодарение на него те ще придобият познания по различен начин от този в училище, което ще ги обогати в емоционален и мисловен план, ще направи ученето различно от общоприето му възприемане – за тях то ще бъде многоцветно, вълнуващо, интересно и най-важното успешно.
Подробна информация за конкурса може да се намери на уебстраниците ни:
http://www.scienceland.co/competitions_zima.html
http://sciencelandco.weebly.com/
https://www.facebook.com/steam.shumen/
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПригответе топлите дрехи, температурите падат до минус 10 градуса
Следваща статияЗа по-малко от месец: Преасфалтираха най-проблемната улица в село Нова бяла река

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here