дом Здраве За дамите: Безплатни консултации с естетичен хирург от Турция в морската столица

За дамите: Безплатни консултации с естетичен хирург от Турция в морската столица

0
ДЯЛ

5 мита за естетичната хирургия посочва д-р Фетхи Сарпер Мете

На 29 март, петък, д-р Фетхи Сарпер Мете ще консултира безплатно във Варна пациенти от града и региона. Д-р Фетхи Сарпер Мете е специалист по естетична, пластична и реконструктивна хирургия от болница Acibadem Atakent в Истанбул.
В наши дни, в резултат от активния начин на живот и нарастващите възможности на медицината и технологиите, начинът по който възприемаме външния си вид става част от усещането ни за благополучие. Докато обмислят естетична процедура обаче, мнозина се сблъскват с погрешни схващания и откровени митове.
Специалистите от Центъра по естетична медицина в Acibadem посочват едни от най-разпространените заблуди, с които са се сблъсквали в практиката си:
1. Мит: Само възрастните се нуждаят от фейслифт и ботокс
В действителност, няма нужда да се изчаква навършване на определена възраст или образуване на дълбоки бръчки, за да се пристъпи към освежаващи процедури като фейслифтинг, повдигане на веждите или изглаждане на челото. Всичко е индивидуално и ако човек иска да се освободи от твърде изразени торбички под очите още на 30 години, няма проблем да го направи, а подходът и методът, които ще се използват в този случай, най-вероятно ще бъдат различни от тези, които се прилагат в по-напреднала възраст. Бръчките, от своя страна, често са проблем за хора, които използват активно мимическите си мускули и за тях е по-добре да започнат лечение преди образуването на дълбоки и постоянни бръчки. Във всички случаи, целта на процедурите трябва да бъде не „изопнато“ лице с нарушена експресия, а максимално естествено и освежено лице.
2. Мит: След корекция на бюста не можете да кърмите и може да хванете рак
Всъщност, при увеличаване на бюста оперативната зона не засяга тъканта на гърдата и целостта й се запазва. При намаляване и повдигане съвременните техники позволяват запазване на зърното и свързаните с него съдове, канали, необходимата тъкан и съответната чувствителност. Освен това, използваните силиконови импланти нямат нищо общо с честотата на възникване на рак на гърдата; те не затрудняват и не забавят диагностицирането на рак.
3. Мит: Загубата на гърда след мастектомия е необратима
Диагнозата рак на гърдата наистина е стряскаща, но реконструкция на гърдата е напълно възможна. Добре е още преди операцията пациентката да обсъди с гръден и пластичен хирург дали в нейния случай процедурата може да се извърши едновременно с мастектомията или по-късно, със собствени тъкани или със силиконови импланти.
4. Мит: След ринопластика носът ще изглежда неестествено
Ако естетичната корекция е очевидна, то операцията е извършена неуспешно. Съвременните предпазни техники позволяват на добрия хирург да постигне естествено изглеждащ нос, който стои добре на лицето и естетичната намеса е невидима за околните. Все пак, всеки пациент трябва да обсъди внимателно очакванията си с избрания хирург, а благодарение на новите технологии вече може и да види 3-измерен симулационен образ преди самата операция.
5. Мит: Липосукция се прави само при наднормено тегло
В действителност, липосукцията не е метод за загуба на тегло, а за оформяне на тялото. Тя може да се прилага и при слаби хора, ако не се чувстват добре със силуета си поради неравномерно разпределение на мастни тъкани. Премахването на мастни клетки от даден участък на тялото и инжектирането им на друго място за постигане на желаната форма е съвсем възможно, в случай че се прилага от опитни специалисти.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Фетхи Сарпер Мете във Варна трябва да се запишат предварително на тел. 052 580 385 или 088 599 7779.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Лада“ пуска на българския пазар най-новия си модел „Гранта“
Следваща статияСоциален проект осигури трудова заетост за 28 лица в Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here