дом Общество Заупокойни служби за загиналите в катастрофи отслужва Църквата днес

Заупокойни служби за загиналите в катастрофи отслужва Църквата днес

0
ДЯЛ

Заупокойни служби, трисагий за загиналите в катастрофи бяха отслужени след богослуженията във всички храмове на Варненска и Великопреславска епархия.
Тъй като 17 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Св.синод реши в храмовете в диоцеза на БПЦ да бъдат отслужвани специални молитви в памет на загиналите по пътищата. Решението бе взето на заседание на Синода, след като бе разгледано писмо на министъра на вътрешните работи. Мотото на този ден е „Животът не е резервна част“.
„Внимателно да шофираме, да не бързаме, закъснението от 5-10 минути не е толкова важно“, призова в църквата „Св.Св.Три светители“ в Шумен протойерей Иван Павлов“. Той посочи като недопустимо поведение на управляващите автомобили, в случай да видят пострадали на пътя и да избягат. Бягството и неоказване на помощ не е християнска постъпка“, категоричен бе отецът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромяна в движението по улица „Петър Парчевич“
Следваща статияВремето остава топло за сезона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here