дом Криминале Затворник заведе дело срещу шуменската полиция, поиска 100 000 лева обезщетение

Затворник заведе дело срещу шуменската полиция, поиска 100 000 лева обезщетение

0
ДЯЛ

Мъж излежаващ присъда в затвора в Ловеч заведе дело срещу ОД на МВР Шумен. В исковата си молба В.А.Х претендира за обезщетение за причинените му в периода от 12.10.2009г. до 18.11.2011г. и от 18.11.2011г. до 22.06.2012г. в размер на 100 000 лева, заедно със законна лихва върху посочената главница до окончателното изплащане на главницата за посочения период.
Мотивите, с които мъжът се обръща към съда са, че служители на дирекцията, са ползвали „неистински сведения и свидетели“ срещу него в хода на воденото наказателно постановление. Ищецът сочи, че против човешките му права са извършени действия с цел да му бъде навредено, като за него са възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка. В уточнителната молба Х. Заявява още, че в хода на разследването срещу него са използвани неистински сведения и свидетели.
След дълги съдебни битки обаче, съдът отхвърля иска на затворника. Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд на Република България гр. София в 14-дневен срок от съобщаването му.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧовешка небрежност подпали боров масив в ПП „Шуменско плато“, глобата за нарушителите е солена
Следваща статияЧиталището в село Риш ще посрещне зимата с нов покрив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here