дом Общество Засякоха незаконна сеч край Ивански и Салманово

Засякоха незаконна сеч край Ивански и Салманово

0
ДЯЛ

Ескалация на дребните нарушения на територията на ПП „Шуменско плато“ отчитат от ДГС-Шумен. Случаи на незаконна сеч са разкрити и в горските територии между селата Ивански и Салманово. Според експертите на стопанството сечта е не толкова за собствени нужди, колкото с цел продажба. От ДГС-Шумен напомнят на гражданите, които закупуват незаконно добити дърва без марка и документи /превозен билет/, че те също подлежат на законови санкции, а дървата които са получили от бракониерите подлежат на конфискация.
Пред още един проблем са изправени горските, които денонощно дежурят на платото. Въпреки, че всички горски пътища са затворени с изрична заповед на директорът на РДГ-Шумен, всяка вечер много автомобили нарушават забраната и навлизат в парка, като по този начин пречат на работата на горските. Много от хората, които влизат по тъмно в гората не са бракониери, но разрушавайки бариерите те реално помагат на незаконните дървосекачи.
От шуменското горско стопанство призовават всички граждани да подават сигнал на тел.112 при съмнителни лица на територията на парка или ако станат свидетели на сеч в гората. Дежурните екипи на стопанството разчитат на шуменци, за да бъдат спрени посегателствата в ПП „Шуменско плато“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовината в снимки: Шумен осъмна под снежна покривка
Следваща статияСтартира четвъртото издание на фестивала ”Кино в длан”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here