дом Общество Засилено е полицейското присъствие и контрол около школата за първия учебен ден

Засилено е полицейското присъствие и контрол около школата за първия учебен ден

0
ДЯЛ

За първия учебен ден – 15-ти септември 2017 г., е предвидено засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, включително и на участъците и пътищата с повишена концентрация на пешеходци на територията на ОДМВР- Шумен.
На ангажираните служители са поставени ясни и конкретни задачи за изпълнение, свързани с обезпечаване на обществения ред и сигурността в и около учебните и детски заведения.Изготвен е седмичен график за работа на полицейските и младши полицейските инспектори в часовете преди учебните занятия и след края им.
Проведени са работни срещи с представители на Регионалното управление по образование – гр. Шумен към Министерството на образованието и науката и с кметовете на общини за набелязване на конкретни мероприятия и дейности, свързани с предстоящото откриване на новата учебна година и провеждане на първия учебен ден, с цел гарантиране сигурността на учениците, техните родители и близки, и за недопускане нарушения на обществения ред. В работни срещи с директорите на детските градини и училищата на територия на областна дирекция са съгласувани съвместни действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони. Обсъдени са възможностите за допълнителни мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на ОД МВР – Шумен.
На директорите на училища и детски градини са предоставени списъци с имената и телефоните на ПИ и Мл.ПИ. Извършени са охранителни проверки на сградите на детски градини и училища на територията на областна дирекция. На срещи са обсъдени мерките, които охранители на детски градини и училища трябва да предприемат при сигнали за противообществени прояви.
Активизиран е контролът над търговските обекти в близост до детски градини и училища за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Бъдете устремени, мотивирани, любопитни и отговорни, смели и добродетелни!
Следваща статияНезабравим първи учебен ден спретват полицаи и автомобилният състезател Христо Манолов за първолаците в НУ „Илия Р.Блъсков“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here