дом Общество Започна раздаването на хранителните помощи в Шумен

Започна раздаването на хранителните помощи в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Започна раздаването на хранителните помощи за социално слаби в Шумен. Само за ден пакети с продукти са взели 100 души, съобщи за 24shumen.com Пламен Петров от Областния съвет на БЧК-Шумен. Пунктът на ул. „Тодор Икономов“, зад Областно пътно управление ще бъде отворен от 9.00 до 14.00 часа всеки работен ден, до края на ноември. Правоимащи с до двама души в семейство получават по един хранителен пакет, с трима и повече – по два пакета. Около 1 500 души са с право на тази помощ в областния град. Продължава кампанията и по селата в община Шумен. Всеки пакет съдържа 16 продукта: 3 кг.брашно, 1 кг.ориз, 1,5 кг.спагети, 0,5 кг.лютеница, 2,4 кг.зелен, 1,6 кг.стерилизирани домати, 1,6 кг.зелен грах, 1,6 кг.консерви гювеч, 0,5 кг.конфитюр, 0,3 кг.говеждо в собствен сос, 0,6 кг.говежди кюфтета в бял сос, 0,6 кг.консерва пиле фрикасе, 0,510 кг.консерва риба, 1 кг.леща, 3 кг.захар и 3 литра олио.
Пламен Петров посочи, че почти е завършило раздаването на хранителните помощи в останалите девет общини на областта. Близо 70% от социално слабите и нуждаещи се от общо 10 190 правоимащи в региона са получили своите пакети. Продуктите са осигурени по Оперативната програма за храни. Тя е финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдебната палата в Шумен затваря за 24 часа за дезинфекция
Следваща статия13 871 социално слаби са кандидатствали за енергийни помощи в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here