дом Култура Започна приемането на творби за конкурса „България в сърцата и мечтите ни“

Започна приемането на творби за конкурса „България в сърцата и мечтите ни“

0
ДЯЛ

Приемането на творби за участие в конкурса „България в сърцата и мечтите ни“ започна. Това обявиха организаторите на творческата надпревара. Тя се организира от Община Шумен, Народно читалище “Боян Пенев-1949 година”, целодневни детски градини „Братя Грим“ и „Дружба“.
Конкурсът се провежда в две категории „Литературни творби“ и „Рисунки“. В първия раздел има две секции – поезия и проза.
В надпреварата могат да участват деца до 14 години. Те са разделени в три възрастови групи: малчугани от детски градини, от 7 до 10 годишна възраст и от 11 до 14 години.
Конкурсът е индивидуален. Проявата е национална и се провежда без прекъсване от 2007 година.
В литературния конкурс всеки участник има право да изпрати до 2 творби в двете секции – поезия и проза. Текстовете трябва да са напечатани на компютър. Ръкописи не се допускат, предупреждават организаторите. Произведения, които не отговарят на условията няма да се разглеждат от журито.
Творбите се изпращат на хартиен носител или на електронната поща на читалището.
Всяки конкурсен текст трябва да бъде придружена с данни за участника: трите имена, адрес, телефон, имейл за връзка, възраст, клас, училище, детска градина или извънучилищно звено, читалище и др.
В конкурса по изобразително изкуство всеки участник има право да представи до 2 рисунки , без ограничение на техниката на изпълнение.
Всяка творба трябва да бъде придружена с данни за участника: трите имена, адрес, телефон, имейл за връзка, възраст, клас, училище, детска градина или извънучилищно звено.
Не се приемат творби, изпратени по електронната поща. Творбите, които не отговарят на условията на конкурса няма да бъдат допускани до журиране. Организаторите припомнят, че рисунките за конкурса трябва да са с добър външен вид.
Конкурсните работи в двата раздела се приемат до 30 април на адрес: Шумен 9 704, лл. “Одрин” № 12 НЧ “Боян Пенев-1949 година” за конкурса. Също и на електронен адрес boqnpenev@abv.bg или www.boqnpenev1949g.alle.bg. Подробна информаци за регламента за участие може да се получи на телефон: 054 86 89 41 или 0877 602 870.
Всяко дете има право да участва и в двата раздела на конкурса, като изпратените творби не се връщат. Организаторите си запазват правото да използват конкурсните творби с цел популяризиране на проявата.
Отчитането на конкурса се провежда в навечерието на 24 май. Журито присъжда първа, втора и трета награда във всяка възрастова група и раздел. Комисията има право да не излъчи победители в никоя от групите. По преценка могат да бъдат дадени и поощрителни награди, уточняват организаторите.
Наградите на участниците от Шумен се получават в НЧ “Боян Пенев-1949 година”, а на останалите се изпращат по пощата.
Резултатите от конкурса се обявяват на сайта на НЧ “Боян Пенев-1949 година” след отчитане на надпреварата.
Конкурсът се провежда с финансовата подкрепа на Община Шумен.
Целта на проявата е да провокира и популяризира на детското творчество. Възможност за изява на детския талант и въображение.
Снимка:Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъздават държавно предприятие за борба с градушките
Следваща статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here