дом Здраве Започна подаването на заявления за фонд „Ин витро“

Започна подаването на заявления за фонд „Ин витро“

0
ДЯЛ

Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова подкрепа от общинския фонд „Ин витро“ в Шумен, напомнят от общинската администрация. Правилникът за организацията и реда за подпомагане на семейства и лица, които живеят на семейни начала и имат репродуктивни проблеми, както и необходимите документи за кандидатстване са качени на сайта на Община Шумен.
Те могат да бъдат разгледани и изтеглени от секцията „Административни услуги“, Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ под номер 15 в списъка с услуги – „Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми“. Комисията, която ще разглежда документите на кандидатите ще заседава в края на месец април.
Общинският фонд „Ин витро“ осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лв., като двойките ще имат право на подпомагане до три пъти. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения на територията на цялата страна. Фондът ще финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК след становище на специалист по репродуктивна медицина.
Кандидатите трябва да са български граждани, задължително е единият да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от три години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки.
Попълненият комплект документи се подава в запечатан плик, адресиран до Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ за АРТ (асистирани репродуктивни техники) на гише №3 (Изнесено деловодство) в Центъра за информация и услуги в сградата на общината. Към документите е необходимо да бъде приложено и копие на фактура с касов бон, която съдържа описание и стойност на извършените медицински дейности.
Припомняме, че в края на миналата година с решение на Общинския съвет бяха заделени 20 000 лв. от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКомисия ще проверява „подозрителен ремонт“ на улица във Велики Преслав
Следваща статияЕкоинспекцията разпореди почистване на речните корита в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here