дом Общество Започна обновяването на пожарната в Нови пазар

Започна обновяването на пожарната в Нови пазар

0
ДЯЛ

Днес бе направена поредната „първа копка” по обновяване на сградата на пожарната в Нови пазар. Проектът се реализира по програма „Подкрепа на енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на „Региони в растеж“ 2014-2020 година.
В него са включени 28 града в страната, сред които е и Нови пазар. Целта на тази програма е да се повиши енергийната ефективност на обществените сгради. След като бъдат изпълнени всичките мерки, от общината се надяват сградата да получи енергийна ефективност клас C, което ще допринесе за много икономии, а също така и по-чист въздух. Очакват се техния процент да достигне над 30 %.
„Недопустимо е такава важна служба, да се помещава в сграда, която е пред събаряне. Наподобява кулата в Пиза, защото е леко на една страна в следствие на конструктивни деформации“, заяви кметът Ивайло Камаджиев.
Той допълни още, че в момента сградата е в много лошо състояние, а същевременно трябва да отговаря на съвременните изисквания.
„На фона на това, че в страната се закриват такива служби, а ние санираме, това говори много добре, както за общинското ръководство, така и за самата организация“, каза още Камаджиев.
Строителните дейности няма да попречат на огнеборците да изпълняват задълженията си, заяви директорът на РДПБЗН комисар Иван Иванов. За много кратко, когато се сменят вратите – камионите ще напуснат сградата за 2-3 часа. Предвидено е обаче да са в отопляеми помещения, допълни комисар Иванов.
Сред мерките, финансирани със средства са подмяна на дограма, входни и гаражни врати, топлоизолация на външни стени, на покрив, мълниезащита, повишаване ефективността на осветителна инсталация, конструктивно укрепване на югоизточния ъгъл на основната сграда, цялостна подмяна на дървен гредоред и подова настилка.
Проектът е на стойност 519 299 лева с ДДС. Безвъзмездната финансова помощ е 472 427 лева с ДДС. Община Нови пазар ще участва с 46 871 лева. Крайният срок за приключването на ремонтните дейности е 15 май 2018 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Смядово спечели приз за Екообщина
Следваща статияПолицаи намериха 400 кг тютюн в тайник на микробус край Нови пазар (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here