дом Общество Започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен

Започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка:ВиК- Шумен

„Водоснабдяване и канализация-Шумен“ ООД започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води. Тя е е на стойност 21 милиона лева, съобщиха от дружеството. Старт на строителните дейности на обекта е даден на 7 ноември тази година. Предвидено е да завършат до пролетта на 2022 г.
Модерното съоръжение ще бъде изпълнено в съответствие с одобрения инвестиционен проект и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България.
Капацитетът на пречиствателната станция е 450 л/сек при нормален режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Към пречиствателната станция ще бъде изградена модерна лаборатория, която денонощно ще контролира показателите за качество на питейната вода.
„Строителната площадка е готова и вече се изливат основите на хлораторното помещение – първата сграда на станцията. За съжаление не успяхме да направим първа копка, заради пандемията, за да избегнем струпване на хора. Надявам се, когато обектът завърши, да се поздравим с успех“, каза управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова. “За нас този обект е от изключителна важност, защото ще подобри водоснабдяването на града ни и условията за живот и бизнес в него“, добави Панайотова.
На обекта се изпълняват работи на няколко площадки. Освен основите на хлораторното помещение се извършват дейности по новата административна сграда, сградата за технологични отпадъчни води и по колекторите за дъждовни и технологични отработени води; тече разчистване на зоните, в които попадат останалите сгради. Проектът на пречиствателната станция за питейни води на Шумен предвижда изпълнение на голям обем строително-монтажни работи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВажно за шофьорите: Промени при годишния технически преглед
Следваща статияЛокдаун в страната до 21 декември!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here