дом Общество Започна безплатното раздаване на предпазни маски на възрастни хора в Шумен

Започна безплатното раздаване на предпазни маски на възрастни хора в Шумен

0
ДЯЛ

Безплатното раздаване на предпазни маски на възрастни хора започна днес. Хората над 60 години получават ценното предпазно средство пред хранителни магазини и аптеки.
Инициативата на Симеон Цеков е подкрепена от Община Шумен.
Симеон е на 22 години и е управител на фирма „Саймън Студио“. „На ден шием между 3 000 и 4 000 предпазни маски за многократна употреба. До момента сме дарили маски, които бяха раздадени на различни институции. Решихме сега да подпомогнем и възрастните хора, защото те са най-уязвими в тази ситуация, а маски в аптеките няма“, обясни младият мъж.

Симеон заедно със свой приятел ще раздават защитното средство до края на седмицата. Двамата призовават и предлагат маски на възрастните хора, които са излезли на покупки. Не отказват маски и на всеки минувач, който няма или поиска.
Младите мъже обясняват на всички, че носенето на предпазна маска намалява риска от заразяване с коронавирус. „В такова време трябва да се обединяваме и да си помагаме. Само така ще покажем, че сме единни пред трудностите. Знам, че ще преминем през това изпитание, но важното е да запазим човечността си“, каза Симеон и продължи да раздава предпазни маски.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят за движение пътя Шумен – Разград за МПС над 12 тона заради катастрофи
Следваща статияОтрицателни са 5 проби за коронавирус, взети от пациенти в шуменската болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here