дом Общество Започва събирането на средства за разкриване на пункт за кръвна плазма в...

Започва събирането на средства за разкриване на пункт за кръвна плазма в Шумен

0
ДЯЛ

Започва събирането на средства за разкриване на пункт за кръвна плазма в Шумен, съобщи областният управител Стефан Желев на брифинг след заседание на Областния кризисен щаб. Според комисията, с председател д-р Милен Чолаков, натоварена да проучи възможностите за създаване на такъв център, ще бъдат необходими 100 000 лева- за специфична апаратура, оборудване на помещение, консумативи и др. Ще се изполва същата дарителска сметка „Помогни сега“, по която вече са събирани средства за болницата в борбата и срещу COVID-19. Много е важно в основанието за дарение да се посочи – за пункт за Антиковид плазма в ОТХ-„МБАЛ-Шумен” АД или просто „за плазма“. По сметката вече има преведени 1000 лева.
15 са решенията, приети от Областния кризисен щаб днес, като смисълът на мерките- стари и нови, е ограничаване на физическите контакти с цел намаляване на разпространението на коронавирусната инфекция. Във връзка с преустановяването на посещенията на търговските центрове и търговски центрове от типа МОЛ , за област Шумен тази забрана ще важи за Сити център, за втория етаж на магазин „Билла“ на ул. „Славянски“30 и за търговския център, познат на шуменци като бившия „Детски свят“. Уточнено бе, че търговски обект, самостоятелен магазин в сградата, със собствен отделен вход, ще работи. Забраняват се посещенията във фитнес центровете и всички зали в област Шумен за групови занимания по йога, пилатес, аеробика и др.
Областният щаб е приел предложението на кмета на община Шумен, да се организират групи за деца в яслена и предучилищна възраст на медицинския персонал, зает в болничните заведения. Групи за предучилищна възраст ще работят в ДГ „Изворче“, обмисля се къде да бъдат разкрити яслените групи. Остава в сила забраната за пазари, битаци и животински пазари. В общините, където ще работят коледни базари ще се осъществява постоянен контрол по спазване на противоепидемичните мерки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКарадайъ: Водна криза?! Или Борисов опровергава, или подава оставка!
Следваща статияЗатварят магазините в Сити центъра, китайският над „Билла“ – също

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here