дом Общество Започва реконструкция на пътища в община Каолиново

Започва реконструкция на пътища в община Каолиново

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Кметът на Община Каолиново Нида Ахмедов подписа договор за изпълнение на мащабен проект „Реконструкция на общински пътища“ на стойност 1 980 960 лева. Безвъзмездната финансова помощ е по Програма „Развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.“, съобщи за 24shumen.com Румяна Тотева, директор на Дирекция „Специализирана администрация“ в Община Каолиново.
Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца. Реалното изпълнение на инвестицията ще започне до 6 месеца.
В обхвата на проекта са общинските пътища: с. Наум- Граница общ. (Каолиново – Венец) – Изгрев / и с. Простое – с. Гусла – с. Срековец.
Ще бъде извършена реконструкция на част от пътищата на четвъртокласна пътна мрежа в общината с обща дължина 6 152 км.
Предвижда се изграждане на подземна мрежа за широколентов интернет, разположен в сервитута на пътищата.
„С реконструкцията се цели да се увеличи носимоспособността, устойчивостта и трайността на пътя, както и съоръженията към него. Да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт“, обясни Тотева.
Предстоят да се проведат процедури по Закона за обществените поръчки и изпълнители на дейностите по проекта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПейки за спирка и ремонт на улица поискаха граждани в приемния ден на кмета
Следваща статияРЗИ: Опасни гримове с азбест се предлагат в търговската мрежа