дом Общество Започва раздаването на пакети с хранителни продукти за социално слаби

Започва раздаването на пакети с хранителни продукти за социално слаби

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост за социално слаби ще започне в началото на другата седмица. Това обяви за 24shumen.com председателят на БЧК-Шумен Пламен Петров.
Право на помощта в област Шумен имат 10 190 души. В община Шумен те са 2 620.
На 5 октомври започва раздаването на пакетите с храна в общините Върбица и Хитрино. В община Нови пазар продуктите ще бъдат раздадени на 6 октомври, а на 7 октомври в община Венец.
Хората от общините Никола Козлево, Каспичан и Каолиново ще получат пакетите на 8 октомври. В общините Смядово и Велики Преслав правоимащите магат да вземат храните на 9 октомври.
Одобрените в селата на община Шумен ще получат пакетите си на 19 октомври.
Раздаването в Шумен е на 2 ноември.
Подпомогнатите ще получат по 23 килограма храни на стойност 55 лева. Пакетите включват 16 вида продукти от първа необходимост. Сред тях са ориз, спагети, лютеница, различни видове консерви, конфитюр, захар, леща, брашно и олио.
Продуктите са осигурени по Оперативната програма за храни. Тя е финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет.
Право на подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания. В основната целева група са включени и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, които са инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и/или COVID-19. За първи път семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. Увеличението идва в отговор на направено проучване, възложено от Агенцията за социално подпомагане, в което се препоръчва размерът на помощта да се съобрази с големината на семействата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Недисциплиниран отнесе 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба, нарушил 3 пъти наложената му карантина
Следваща статияНови случаи на COVID-19 в Шумен и Вълнари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here