дом Общество Започва пръскането срещу кърлежи в Шумен

Започва пръскането срещу кърлежи в Шумен

0
ДЯЛ
Pixabay.com

От 7 април, сряда, стартира обработката на зелените площи срещу кърлежи, съобщиха от Общинската администрация. Пръсканията ще започнат от Природен парк „Шуменско плато“, като последователно ще бъдат третирани площите в района на Стария град, заслоните, поляните около паметника „Създатели на българската държава“, от площадката на парапланеристите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път. Ще бъдат обработени също терените на входа и алеите в парк „Кьошковете“, както и стъпалата към паметника.
От 8 до 10 април пръскането ще продължи и в селата на общината. Ще бъдат обработвани тревните площи в паркове и детски градини. При неблагоприятни метеорологични условия дезакаризацията там ще бъде извършена от 12 до 15 април.
В дните преди великденските празници от 26 до 29 април третирането ще продължи отново в Шумен, последователно в централната част на града, кварталите, детските заведения и социалните домове.
Обработката се извършва от специалисти на фирмата ДДД Велдет ЕООД по договор с Община Шумен. Третираните площи ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва, е безвреден за хора и животни, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електроенергията
Следваща статияЗасякоха кражба на ток във Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here