дом Общество Започва превеждането на парите за медицинския персонал на първа линия

Започва превеждането на парите за медицинския персонал на първа линия

0
ДЯЛ
Pixabay.com

От днес започва превеждането на 1 000 лева за медицинския персонал на първа линия. Това оповести на брифинг здравният министър Кирил Ананиев. На срещата присъстваха премиерът Бойко Борисов и членове на Медицинския съвет.
Държавата поема данъците и осигуровките на сумата. 2 600 000 лева са за лекари и персонала в болниците, а останалите до 6 000 000 ще се получат от местните РЗИ-та, Спешната помощ, Центъра по заразни и паразитни болести. На този етап около 1 700 души от 34 болници в страната ще получат допълнително по 1 000 лева, освен основните си месечни възнаграждения.
Общата сума през април ще нарасне,защото има нови болници у нас, където се лекуват заразени с COVID-19.
Днес здравният министър ще предложи на Министерски съвет да приеме решение за договор между Министерството на здравето и Китай за внос на хидрохлорохин сулфат и азитромицин като комбинация за лечение на коронавирус“.
На брифинга премиерът Бойко Борисов оповести становището на експертите, че БЦЖ ваксината е за малки деца, започва да действа след месеци и не е подходяща за ползване в настоящата ситуация, защото при част от ваксинираните може да доведе до тежки реакции.
„В момента има остър дефицит на надеждни тестове на световния пазар. До две-три седмици се очаква да е готов нов надежден тест, но ще е нужно време да се произведат големи количества. До две-три седмици очакваме пика на коронавируса в България. В този период положението ще става все по-тежко“, коментира премиерът Бойко Борисов. Той се обяви категорично против теорията за груповия имунитет, чийто застъпник е проф. Атанас Мънгъров. „Страни с мощни здравни системи се опитаха да приложат този метод, но днес имат огромен брой заразени и хиляди починали“, заяви премиерът Борисов. Той оповести още, че ГЕРБ ще предложат да се замразят заплатите на депутатите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУстановените с COVID-19 у нас вече са 477
Следваща статияНови пазар без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here