дом Общество Зам.-министър Султанка Петрова пристига в Шумен за социална дискусия

Зам.-министър Султанка Петрова пристига в Шумен за социална дискусия

0
ДЯЛ

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова ще участва в Шумен в среща-дискусия в областта на демографските и социални проблеми.
Срещата ще се проведе на 18 май-петък, от 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация. За участие в дискусията са поканени представители на общините, общественият посредник на община Шумен, териториални структури на изпълнителната власт, работодателски, синдикални организации и представители на неправителствени организации.
Проявата се инициира от Министерството на труда и социалната политика, което провежда поредица от работни срещи-дискусии в различни региони в страната.
Целта е да се обсъдят най-подходящите форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера, да се чуят проблемите на място, както и да бъдат коментирани конкретни идеи за повишаване на жизненото равнище на населението, мерки за насърчаване на социалното предприемачество и предизвикателствата пред демографската криза. Предложенията, инициативите н препоръките, които ще бъдат споделени, ще залегнат в разработваната от МТСП „Регионална демографска стратегия“, чиято цел е подобряване на неблагоприятните демографски тенденции в страната.
В дискусията ще се включат доц. д-р Георги Бърдаров – заместник-декан по учебните въпроси на Геолого-географския факултет на Софийския университет, както и д-р Теменужка Златанова и д-р Теодора Тодорова от МТСП.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Св. Възнесение Господне“ чества най-старият храм в Шумен
Следваща статияТворби с настроение изобилстват в Пролетния салон на шуменските художници