дом Общество Зам.-кмет за пореден път стана „Баш винар“ във Велики Преслав

Зам.-кмет за пореден път стана „Баш винар“ във Велики Преслав

0
ДЯЛ


Вече 55 години празникът на Трифон Зарезан се отбелязва повече от тържествено в старата българска столица Велики Преслав. Честванията днес започнаха с Божествена Света литургия в храма „Св.Св. апостоли Петър и Павел“, съобщиха от Общинската администрация. Самият празник в старопрестолния град се нарича празник на виното и на веселието. И тази година за провеждането му са помогнали спонсорите – „Винекс Преслав“ АД и местната администрация.
Настроението на гостите и гражданите бе грижа на странджанската певица Жечка Сланинкова и оркестър „Странджа“.
Победителите в конкурса „Баш винар“ се състезаваха по традиция в две категории – бяло и червено вино.
Зам.-кметът по общинска собственост инж.Димо Бодуров за поредна година получи отличието „Баш винар“ за бяло вино. А призът при червените вина отиде при шуменеца Даниел Стоименов.
Ритуалното зарязване в лозовия масив бе предшествано от водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФакт: Председателят на КФН с месечна заплата от 13 146 лв.
Следваща статияНАП затвори временно магазин „Чихан“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here