дом Здраве Замислят тотална забрана на наргилетата за непълнолетни, били по-вредни и от цигарите

Замислят тотална забрана на наргилетата за непълнолетни, били по-вредни и от цигарите

0
ДЯЛ

Държавата взема в ръце контрола срещу пушенето на наргиле в заведенията и на обществени места. Обмисля се то да бъде забранено за лица под 18 г.
В момента употребата на наргиле не е законово регламентирана, а пушенето е супер модерно сред тийнейджърите в цялата страна.
Проблемът изскочи на дневен ред, след като преди седмица 15-годишен наръга смъртоносно 11-годишно момиче, защото не се разбрали къде да пушат наргиле.
Експертите са категорични, че наргилето трябва да се забрани със закон, тъй като в много отношения е по-вредно и от цигарите. За целта трябва да се преправят три различни закона – за акцизите, за тютюна и за здравето.
На среща в Министерството на здравеопазването отделните институции си дадоха срок от 1 месец, в който да се внесат становищата, да се изготвят поправките и след това да се внесат в Народното събрание.
За изготвянето на промените ще се черпи опит от други европейски държави, в които употребата на наргиле е забранена.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаесен с песен, но без учители: Над 50 са вакантните места в региона
Следваща статияЗапочна Свещеният за мюсюлманите Курбан Байрам

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here