дом Криминале „Заковаха“ силистренски измамник в Кърджали, вършал и в Шуменско

„Заковаха“ силистренски измамник в Кърджали, вършал и в Шуменско

0
ДЯЛ

Изключителен измамник от Силистра със 17 присъди и десетки удари зад гърба си бе „закован” в Кърджали. 53-годишният В.Х. бе изваден от затвора в Белене и доведен в съда край Арда, за да отговаря за последното си деяние. Прокуратурата в Кърджали успя да върне обратно зад решетките мъжа за период от година и шест месеца. Наказанието бе кумулирано и след присъда на Районния съд в Шумен.
Мъжът от Силистра вършал из цялата страна, като най-често обект на измамите му били възрастни хора, разкриват за колегите от 24rodopi.com отлично запознати със случая.
В Кърджали 53-годишният закоравял апаш получи последното си за момента наказание.
В.Х. успял да оплете в мрежата си пенсионер от областния родопски град. Той се представил на човека като служител в НОИ. Благодарение на положението си и връзките, силистренецът убедил стареца, че може да му съдейства да получи допълнителна помощ от държавата в размер между 700 и 1000 лева. За да е по-правдоподобна легендата, В.Х. дори провел по телефона разговор, казвайки, че е със секретарка в Националния осигурителен институт. Той попитал жената дали възрастният мъж от Кърджали фигурира в списъка с пенсионери, които да облажат допълнително средства. След това обяснил, че за да получи по-голяма помощ старецът трябва да му даде последната си пенсия. Така измамникът прибрал от мъжа 420 лева. Цялата измама от силистренския Остап Бендер била извършена на улица в областния град.
Съдът в Кърджали възприе мотивите на държавното обвинение, че обвиняемият е с изключително висока степен на обществена опасност, а предходните наказание не са му въздействали по никакъв начин.
Така В.Х. бе върнат обратно в затвора в Белене с нова присъда от 18 месеца при строг режим.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКаолиново в списъка за еврофинансиране по инициативата WiFi4EU
Следваща статияДобра новина! Събраха парите за лечението на Алекс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here