дом Общество Загробиха болното от Африканска чума диво прасе, открито в района на село...

Загробиха болното от Африканска чума диво прасе, открито в района на село Бяла река

0
ДЯЛ

Оперативна среща с представители на СИДП и ОДБХ провежда зам. областният управител на Шумен Петко Шаренков във връзка с намерената умряла дива свиня болна от Африканска чума на територията на община Върбица.
„Набелязваме мерки за биосигурност и ограничаване на разпространението на болестта. Всичко е под контрол. Няма място за притеснение“, заяви за 24shumen.com зам.губернаторът. Мястото е обезоразено.
Животното е намерено в местността „Елешница“ край върбишкото село Бяла река по време на редовен оглед от служители на СИДП. Извършено е загробване. Предстои да бъде обозначена 8 километрова ограничителна зона.
Зам.областният управител съобщи, че в 11-те лични стопанства са отглеждани 27 прасета. Животните били заклани и прибрани.
„Хората са проявили отговорност“, каза Шаренков.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСляп баща живял 5 дни с трупа на сина си
Следваща статияПоредна човешка небрежност: Горяха отпадъци в двор, сухи треви и контейнери

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here