дом Общество Загробват заразените с чума прасета край село Хърсово

Загробват заразените с чума прасета край село Хърсово

0
ДЯЛ

Проверка се извърши на мястото за загробване на заразените прасета от свинекомплекса в Никола Козлево.
На мястото край село Хърсово са д-р Димитър Димитров, директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим и областният управител проф. Стефан Желев.

Както вече 24shumen.com писа, загробването на 24 500 животни ще започне във
вторник, 8 януари. Засегнатият комплекс е „Тетрахиб“, който е част от „Бони Холдинг“. Загубите от болестта африканска чума в промишлената свинеферма в Никола Козлево ще бъдат най-малко 10 000 000 лева.
„Ямите за загробване са готови, направени са според изискванията за дълбочина и са взети всички мерки за безопасност“, каза д-р Димитров от ОДБХ.
Поискана беше охрана от полицията до приключване на процеса. Директорът се разпореди да има денонощна охрана преди комплекса до загробване на всички умъртвени животни.

Първите камиони вече потеглиха. Те се придвижват с полицейски ескорт, не се предвижда да се затваря движението по пътя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен без вода за три дни от 17 януари
Следваща статияВ сряда спират за час движението по пътя от Търговище до п.в. „Белокопитово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here