дом Общество Загрижен баща седна зад волана след 4 бири, докара си условна присъда...

Загрижен баща седна зад волана след 4 бири, докара си условна присъда и 4 месеца без книжка

2
ДЯЛ

Самотен баща на две дъщери – едната студентка, а другата ученичка, се сдоби с присъда 4 месеца лишаване от свобода с отлагане на наказанието за срок от 3 години, както и остава без право да управлява МПС за четири месеца за това, че седнал зад волана пиян. Това става ясно от решение на Районен съд – Нови пазар.
Вечерта на 10 декември мъжът се притеснил, че голямата му дъщеря празнува студентски празник от 8 декември и все още не се е прибрала и решил да отиде да я докара у дома. Подкарал автомобила си марка „Ауди“ 80 на 3-4 бири. Около 21.30 часа бил спрян за проверка от служителите на МВР, които веднага установили, че шофьорът им лъха на алкохол. Водачът бил проверен с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“, който отчел 1,34 промила в издишания въздух.
На подсъдимия А.М.М. бил съставен акт, който той подписал без възражения и талон за медицинско изследване на кръвта.
По време на делото мъжът изразил съжаление за стореното и е оказал съдействие на контролните органи и тези по досъдебното производство за разкриването на обективната истина по делото. Съдът приел за смекчаващо обстоятелство и факта, че А.М. е пенсионер по болест, заради което наказанието му е под най-ниския предел на предвиденото за това престъпление от закона, съгласно чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно от една година лишаване от свобода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолезно: Какви прегледи се полагат на здравноосигурените лица
Следваща статияМасирани проверки за некоректни търговци преди Нова година

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here