дом Общество Завихрят пето издание на фестивала „Еньовска магия”

Завихрят пето издание на фестивала „Еньовска магия”

0
ДЯЛ

За 5-та поредна година в Шумен ще се проведе традиционният общоградски празник „Еньовска магия”. Събитието, което събира билкари и любители на традиционния фолклор ще се проведе на 22 юни в Градската градина. Любителите на богатството и разнообразието на билки в България ще демонстрират тяхното използване в билколечението, кулинарията, козметиката и пр. Идеята на фестивала е да насочи вниманието на обществото към необходимостта от опазване и съхраняване на околната среда. В рамките на форума ще има и изложение – базар, където институции и производители предлагат голямо разнообразие от билки и билкови продукти, както и продукти и стоки, свързани с популяризиране на знания за билките. В народно читалище „Боян Пенев“ вече се приемат заявки за участие. Крайният срок е 12 юни. Заявленията се изпращат на електронния адрес на читалището или по телефона.
Проявата на открито, сред природата, няма конкурсен характер. Програмата за празника също е почти готова и включва артработилници, уъркшопове, изложби на билкови продукти.
Участниците имат възможност да покажат заложбите си в изработване на еньовски венец, най-оригинален талисман. Могат да предложат на посетители своя интересна билкова рецепта, използвана в домашната кулинария и козметика.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСолени глоби за берачи на липов цвят във Велики Преслав
Следваща статияНова мода? Младежи „бягат“ от скуката, друсат се с … миша отрова и мухозол