дом Общество Забраниха улова на риба в размножителния период

Забраниха улова на риба в размножителния период

0
ДЯЛ
Снимка: Николай Тотев

Забраниха улова на риба в размножителния период, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.
До 14 май е забранен улова на карагьоз в българския участък на река Дунав, а до 15 юни на калкан в Черно море. Попчета по българското Черноморие ще могат да се ловят само с уреда волта. Ограничението ще важи до средата на май.
Забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби във водоеми до 500 метра надморска височина продължава до 31 май.
От 1 май до 15 юни няма да се лови риба и във водоемите от 500 до 1 500 метра надморска височина.
Определени са и водни обекти, на които риболовът ще бъде разрешен. За област Шумен това са язовирите „Качица“ край Смядово и баластиерата в землището на Радко Димитриево.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНапусна ни ветеранът от Втората световна война Иван Бончев
Следваща статия210 с COVID-19 са настанени за лечение в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here