дом Прогноза за времето Жълт код за сняг и дъжд в страната, без североизточните райони

Жълт код за сняг и дъжд в страната, без североизточните райони

0
ДЯЛ

Жълт код за дъжд и сняг е обявен за днес в почти цялата страна. Изключение правят областите в североизточните райони – Шумен, Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново.
Жълт код за сняг е в сила за 10 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София област, София – град, Перник, Кюстендил. В по-голямата част от тези области ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка с дебелина до около 10 см.
Код от същата предупредителна степен, но за дъжд е в сила за 6 области – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тези райони на страната ще има значителни валежи от дъжд, като количествата ще са между 20-30 л/кв.м.
Жълта е степента на опасност за валежи от дъжд и сняг и в Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян.
Температурите ще се понижат. С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на Югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България, каза за Нова телевизия синоптикът от НИМХ Христо Христов.
Днес очакваната максимална температура в Шуменско е 3 °, а минималната ще падне до -1 °. Прогнозата е за облачно време, със слаб дъжд.
С преминаването на циклона в понеделник се очаква валежите от запад да спрат.
Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд.
Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВремето се влошава, шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили
Следваща статияПротестите в страната продължават и днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here