дом Прогноза за времето Жълт код за бурен вятър в Шуменска област, температурите се понижават

Жълт код за бурен вятър в Шуменска област, температурите се понижават

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Силен и бурен юг-югозападен вятър с пориви до 22-24 м/с. ще духа в Шуменска област. Това е причината и за обявения пореден ден с жълт код в по-голямата част от страната. Предупреждението за потенциално опасно време важи за областите Благоевград, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Разград, Силистра и Добрич. Това сочи справка в сайта на НИМХ-БАН.
След обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Още сутринта от запад ще започнат валежи, които по-късно през деня ще обхванат цялата страна. Ще има условия и за гръмотевици и градушки. Максималната температура в Шуменско днес ще е около 15 градуса.
В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра – от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦветница е! Занесете върбова клонка и цветя в дома си!
Следваща статияБурният вятър начупи сергиите на Базара на българските стоки (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here