дом Общество Жители на „Макак“ и „Мътница“ се готвят да блокират кръговото край Шумен

Жители на „Макак“ и „Мътница“ се готвят да блокират кръговото край Шумен

0
ДЯЛ

Жителите на кварталите „Макак“и „Мътница“ излизат на мирен протест. Това съобщи за 24shumen.com Елка Александрова – главен специалист на квартал „Макак“.
Решението е взето тази вечер на общо събрание на жителите на двата квартала.
Инициативен комитет от 7 души ще внесе искане до кмета на Шумен Любомир Христов да разреши протеста.
От 12.00 до 13.00 часа в събота и неделя недоволните ще блокират пътя Варна-София на кръговото край Шумен.
Възможно е група от „Мътница“ да блокира отсечката в района на фирма „Балкан Строй“ в посока Шумен. Решението за това обаче предстои да бъде взето.
До крайната мярка се стигна, след като от началото на тази година се оказа, че за да пътуват до Шумен с автомобилите си, жителите на двата квартала трябва да имат винетка.
На срещата днес присъства и омбудсманът на Шумен Иван Капралов. Той е поел ангажимент на 31 януари да внесе за разглеждане в местния парламент всички питания на хората от „Мътница“ и „Макак“, свързани с проблема с винетките.
Едно от най-големите притеснения на жителите от двата квартала е, че с въвеждането на винетната такса за отсечките до Шумен ще се повиши и цената на автобусния билет. „Всички млади хора от двата квартала работят в Шумен, децата им учат там и се пътува всекидневно. Ние нямаме аптека, здравен пункт, училище, ясла. Възрастните също пътуват за прегледи при лекар или за лекарства“, коментира още Елка Александрова.
При така създалата се ситуация решението на проблема остава в „полето“ на Общинския съвет. Преди дни кметът на Шумен Любомир Христов коментира, че за година поддръжката на двете трасета трасета ще коства на местната хазна 600 хил. лева. „Сумата е непосилна за бюджета на Община Шумен“, заяви градоначалникът. Само за сравнение – за ремонт на пътища в общината през тази година са заделени 1.5 млн. лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕнерго-Про: Сумите по последните сметките на шуменци са се увеличили с 11,7%
Следваща статияНеотложни ремонти оставят част от Шумен без ток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here