дом Общество Жители на кв.“Боян Българанов“: Роми обръщат новите контейнери за смет на улицата

Жители на кв.“Боян Българанов“: Роми обръщат новите контейнери за смет на улицата

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Роми и клошари ровят из контейнерите за смет и след това ги обръщат върху улични тротоари в кв. „Боян Българанов“. Някои от новите контейнери тип“бобър“, които Общината постави, вече са изпочупени и без капаци – това алармираха жители на квартала, свидетели на акцията за 24shumen.com.
Цялото съдържание на кофите за смет от скъсани обувки, пластмасови бутилки до дамски превръзки било изсипвано на улицата. Последвало претърсване и отделяне на „всичко, което би влязло в повторна употреба“, разказаха очевидци. Намереното било поставяно в огромни чували и нареждано в почти запазени детски колички.
Бригадите тарашели и контейнерите пред известен супермаркет. Като преди това наблюдавали какво изхвърлят служителите на магазина. И така преценявали има ли нещо, от което биха могли да се възползват. И да си го приберат. „Помагат им и деца“, твърдят граждани, възмутени от „ревизията“ на казаните с боклуци.
След акцията кучета доразнасяли съдържанието от контейнерите – кокали с остатъци от месо.
Според свидетелите имало реална опасност от зарази и трябвало да бъде предупредени Регионалната здравна инспекция както и компетентни служби в Общината.
Снимката е илюстративна.
Снимка: 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладите баскетболистки от Велики Преслав сразиха Търговище и Разград
Следваща статияС ритуала измиване на ръце в Шумен отбелязаха Бабинден (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here